NOGOMET

Hajrović predstavljen na Maksimiru: Sretan sam što sam ovdje, Dinamo je veliko ime u Evropi

Avaz Sport

31.1.2018

Dinamo je predstavio pojačanje, modrim se navijačima predstavio Izet Hajrović.

Bosanskohercegovački reprezentativac u Maksimir je stigao kao slobodan igrač, nakon što je raskinuo ugovor sa Verderom.

Hajrović će zaoštriti konkurenciju na krilnim pozicijama, a u Dinamu (dobio broj 8) vjeruju kako će njihovoj momčadi donijeti i kvalitetu više.

"Super, baš sam sretan što sam došao u ovako velik klub. Dinamo je veliko ime u Evropi. Jedva čekam da krenem trenirati s prvom momčadi. Mislim da sam u dobrom stanju, u Bundesligi smo počeli trenirati 2. januara, a imali smo tek 9-10 dana odmora. U dobrom sam stanju, u petak ću razgovarati s trenerom, pa vidjeti kako ću se uključiti u trening" rekao je Izet Hajrović (potpisao na 2+2 godine), pa nastavio:

"Imam određeo iskustvo i kvalitetu, svi želimo dvostruku krunu, pa i plasirati se u Ligu prvaka. Mogu igrati sve ofanzivne uloge. Nikada u karijeri nisam osvojio prvenstvo, ali jesam kupove u Švicarskoj (Grashoper) i Turskoj (Galatasaraj). Nisam imao posebih želja oko broja, ali odlučili smo se za 'osmicu'. Svjestan sam kako ću ovdje biti pod pritiskom, Dinamo je velik klub, no to mi neće biti problem."

"Neće biti problema oko navikavanja, poznajem jezik i kulturu, pa ja sam iz BiH. Dobro, ne poznajem grad, niti sam puno puta bio u Zagrebu, ali to neće biti problem. U mojoj se porodici oduvijek pričao naš jezik, naravno u školi sam koristio njemački. Od Dinamovih igrača poznajem Gavranovića i Hodžića, vjerujem da će mi i to olakšati prilagodbu na Dinamo."

Je li ovo ipak u odnosu na vašu karijeru korak unatrag, zanimalo je novinare.

"Ne, napravio sam dobar potez, ovo je za mene korak unaprijed. Puno sam toga prošao, skupio neko iskustvo, nešto i naučio igrajući za Galatasaraj i Verder. Vjerujem da ću ovdje biti pravi, svima dokazati kako je Dinamo napravio dobar potez mojim dovođenjem" završio je Hajrović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.