NOGOMET

Drama na "Anfieldu": Kejn iz "popravnog" Totenhemu donio bod protiv Liverpula

D. K.

4.2.2018

Ekipe Liverpula i Totenhema remizirale su večeras rezultatom 2-2, u pretposljednjoj utakmici 26. kola engleskog Premijeršipa.

U fantastičnom meču na "Anfieldu" ničega nije manjkalo. Vidjeli smo četiri pogotka i dva jedanaesterca, od kojih je drugi postignut u posljednjim trenucima susreta.

"Redsi" su poveli već u 3. minuti preko Mohameda Salaha koji je iskoristio grešku odbrane gostiju i matirao nemoćnog Ljorisa (Lloris).

Gosti su imali nevjerovatnu nadmoć na terenu, barem kada je u pitanju posjed lopte (66 posto), ali su do izjednačenja došli tek 10 minuta prije kraja meča. Vanajama (Wanayama) je rezantnim udarcem sa nekih 20 metara poslao loptu u rašlje Karijusa (Karius).

Mogao je Totenhem i do vodstva tri minute prije kraja, ali je Hari Kejn (Harry Kane) upropastio tu šansu, nakon što je propustio realizirati jedanaesterac.

Stigla je kazna četiri minute kasnije, tačnije u prvoj minuti sudijske nadoknade, kada Salah svojim drugim golom dovodi Liverpul u novo vodstvo.

Međutim, u posljednjim trenucima utakmice glavni sudija meča Džonatan Mos (Johathan Moss) počastio je goste još jednim penalom, ali je ovaj put Kejn bio precizan za konačnih 2-2.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.