NOGOMET

UEFA ispala naivna: Poništena kazna Zvezdi za veličanje ratnog zločinca

Avaz.ba

5.2.2018

UEFA je krajem prošle godine kaznila Crvenu zvezdu zbog veličanja ratnog zločinca Ratka Mladića na susretu protiv BATE Borisova, a kazna je bila da Zvezda igra pred praznim tribinama susret šesneastine finala Evropske lige protiv CSKA.

Navijači beogradskog kluba veličali su lik i djelo ratnog zločinca Ratka Mladića, a nakon skandiranja njegovog imena istakli su transparent „Hiljadu doživotnih da su ti dali častan Srbin tebe slavi“. UEFA se odmah oglasila nakon toga i poručila da su takvi ispadi nedopustivi, te da će Zvezda naredne mečeve igrati pred praznim tribinama na Marakani.

Međutim, čelni ljudi beogradskog kluba uložili su žalbu na ovu odluku UEFA-e i uspjeli su još jednom izigrati sistem UEFA-e, koja je potvrdila da je žalba usvojena na Disciplinskoj komisiji, te je odlučeno da se kazna mijenja i da će Zvezda imati podršku navijača na domaćoj utakmici protiv ruskog CSKA.

- Prezadovoljan sam odlukom komisije za žalbe UEFA-e. Ostvarili smo još jedan ogroman uspjeh na evropskoj sceni, ali ovog puta van zelenog terena. Ponosan sam jer smo uspjeli da dokažemo da Zvezda nije kriva i da zaslužuje da uvijek ima navijače uz sebe, rekao je generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.