NOGOMET

Ljuban Crepulja od danas zvanično nastupa za FK Sarajevo

Fena/ Avaz Sport

6.2.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Fudbalski klub Sarajevo službeno je potvrdio angažman 24-godišnjeg veznog igrača Ljubana Crepulje.

Ovaj fudbaler, koji je rođen u Čapljini, priključio se prvom timu Sarajeva na pripremama u Antaliji, a sa klubom je potpisao jednoipogodišnji ugovor. Crepulja stiže u Sarajevo nakon što je prethodno igrao za belgijski Mehelen i Soligorks iz Bjelorusije, a u Hrvatskoj je nastupao za Slaven Belupo i Dragovoljac, saopćio je FK Sarajevo.

- Sarajevo je za mene novi izazov u karijeri i sretan sam zbog dolaska u klub. Mnogo toga znam o Sarajevu, poznajem neke igrače i vjerujem da će period adaptacije na novu sredinu proći vrlo brzo. Želim svojim nastupima pomoći klubu da ostvari svoje ciljeve u proljetnom dijelu sezone - rekao je novi član "Bordo" kluba.

Trener Sarajeva Husref Musemić, smatra da će Crepulja njegovoj ekipi donijeti "dodatnu širinu i mogućnosti koje su nedostajale".

- Mislimo da on može donijeti nešto novo našoj igri i riječ je o igraču koji posjeduje kvalitet. Sigurno je da će mu biti potrebno određeno vrijeme kako bi se navikao na novu sredinu, klub, saigrače i naš način igre - izajvio je Musemić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.