NOGOMET

Kurtoa zaprepastio navijače Čelzija: Moje je srce u Madridu, tamo ću se vratiti kad-tad

Avaz.ba

6.2.2018

U intervju za belgijski magazin Sport, Tibo Kurtoa (Thibaut Courtois) je potvrdio je u pregovorima sa 'plavcima' oko produžetka saradnje, ali je pričao i ljubavi prema Madridu, gradu u kom mu odrastaju djeca.

"Situacija je takva da sam vezan za Madrid. Dvoje djece i žena su mi tamo. Sa kćerkom se čujem svakoga dana, nije mi lako što svakodnevnu slušam kako joj nedostajem. Svaki put kada se ukaže prilika se vratim u Madrid. Moje srce je tamo." kaže Kurtoa.

Osvrnuo se i na redovne medijske spekulacije da ga želi Real.

"Ako je tako, moraće da kontaktiraju Čelzi. Vidjećemo. Sigurno je da ću se vratiti u Madrid kad-tad. Volim taj grad, volim Španiju, proveo sam nekoliko divnih godina tamo dok sam bio u Atletiku, tamo sam sazrio kao osoba." dodaje Belgijanac, a onda se nadovezao na vrijeme provedeno na 'Kalderonu'.

"Atletiko je bio kao porodica. Sjajna grupa, veliko drugarstvo, sjećam se kako su me učili španski, pošto nisam znao da progovorim kada sam došao. Plakao sam kao kiša kada sam otišao, bilo mi je izuzetno teško kada sam došao u London. Ljudi su ovde drugačiji, dosta hladniji. U međuvremenu sam se navikao na takve okolnosti." rekao je Tibo.

Ugovor sa Čelzijem mu ističe 2019. godine, ali su pregovori o nastavku saradnje već počeli.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.