NOGOMET

Juniori Željezničara danas protiv Atletika na "Grbavici"

fkzeljeznicar.ba

Fena

7.2.2018

Juniori Fudbalskog kluba Željezničar danas na stadionu 'Grbavica' igraju utakmicu plej-ofa omladinske Lige prvaka s madridskim Atletikom.

U ovoj fazi takmičenja igra se samo jedna utakmica, tako da će odluka o plasmanu među najboljih 16 ekipa 'Starog kontinenta' biti donesena u današnjem meču.

Izabranici trenera Omera Joldića vrijedno su radili za meč protiv španskog rivala, a ekipi su se priključili i igrači koji su se pripremali sa seniorskim timom u Antaliji.

Joldić je naglasio da je zadovoljan stanjem ekipe i obavljenim pripremama.

- Pripremamo se od decembra 2017. godine, a dio smo obavili u Makarskoj, gdje smo imali priliku uvježbati neke stvari. Znamo dosta o protivniku, igraju agresivno na sredini terena. Drago mi je što su nas zaobišle povrede, a teren bi također trebao biti u dobrom stanju. Ljudi u klubu su dali sve od sebe da osiguraju uvjete - rekao je Joldić.

Istaknuo je da želi smanjiti pritisak na svoje igrače što je više moguće, te da će Željezničar pokušati iskoristiti slab defanzivni skok Atletika.

- Slabija strana Atletika je defanzivni skok, a mi smo u tom segmentu dosta dobri i pokušat ćemo to iskoristiti. U pripremnim utakmicama smo postigli dva gola iz prekida - objasnio je Joldić.

Za utakmicu vlada veliko interesovanje, a Joldićev pomoćnik Senad Žerić pozvao je navijače da dođu u što većem broju i podrže mladi tim Željezničara.

Utakmica Željezničar - Atletiko igra se od 16 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.