NOGOMET

U Milanu zadovoljni Đenarom Gatuzom

N. R.

7.2.2018

Legenda Milana Đenaro Gatuzo (Gennaro Gattuso) krajem prošle godine je postao trener tog kluba, a sudeći prema riječima sportskog direktora Masimilijana Mirabeljija (Massimiliano Mirabelli), on je u potpunosti opravdao očekivanja.

Poslije nešto slabijeg starta na klupi Milana, Gatuzo je uspio da poveže redove, pa slavni klub u posljednjih sedam mečeva ne zna za poraz, a presudan je bio trijumf nad ljutim rivalom Interom u Kupu Italije. 

U klubu se nadaju da bi do kraja sezone mogli da izbore izlazak na evropsku scenu, dok u Gatuzu vide dugogodišnje rješenje.

- Odlučili smo se za pravog čovjeka. Možda je to u očima javnosti kockanje, ali su vlasnici kluba izabrali najboljeg trenera za Milan. Izabrali smo ga jer verujemo da može da ostane još 10 godina, nadam se da će tako i biti - izjavio je Mirabelji. 

Milan je prošlog ljeta uložio velika finansijska sredstva u renoviranje tima, ali brojna pojačanja nisu prikazala ono što se od njih očekuje. Tu se, prije svih, misli na napadača Andrea Silvu.

Slavni klub je poslije 23 kola u Seriji A na osmoj poziciji sa 35 bodova, tri manje od šestoplasirane Sampdorije, koja se nalazi na mjestu koje vodi u Evropu. U Kupu je stigao do polufinala i u prvom meču sa Lacijom igrao 0:0.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.