NOGOMET

Sarajevo slavilo protiv Budućnosti, Ahmetović i Rahmanović pogađali za pobjedu

S.Me.

8.2.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+16

Pobjedom u prijateljskom meču fudbaleri Sarajeva završili su pripreme u Antaliji na najbolji način. Igrači Sarajeva su odigrali odličnu utakmicu i savladali su Budućnost iz Podgorice rezultatom 2:0. Golove za Bordo tim postizali su Mersudin Ahmetović i Amar Rahmanović.

Prvo poluvrije nešto bolje je otvorila ekipa Budućnost, koja je imala i prvu priliku na meču ali kažimo da je to bila jedna odbijena lopta, koju igrači u plavo-bijeloj opremi nisu uspjeli sprovesti u mrežu. Potom je Sarajevo preuzelo inicijativu i nakon nekoliko prilika došlo je do promjene rezultata u 13. minuti. Hebibović je centaršutem pronašao Ahmetovića, koji glavom pogađa za vodstvo Sarajeva od 1:0. Do kraja prvog dijela Sarajevo je stvorilo još nekoliko odličnih prilika, no mreže su ipak mirovale.

Drugo poluvrijeme počelo je slično kao i prvo, ponovo šansom za Budućnost, ali Pavlović je bio siguran. Potom Sarajevo ponovo preuzima igru, da bi igrači u današnjim crnim dresovima u 59. minuti stigli i do drugog gola. Amar Rahmanović se sjajno oslobađa protivničke odbrane i precizim udarcem po zemlji pogađa za 2:0, nakon što je Krste Velkoski ubacio loptu iz auta. 

Sarajevo je u nastavku meča imalo šanse preko Rahmanovića u dva navrata, te Sarić i Radovac, no nije bilo promjene. 

Ovom pobjedom, Sarajevo je okončalo pripreme u Turskoj sa dobrom igrom i novom pobjedom. Dodajmo još i to da su današnju utakmicu zbog lakših povreda propustili Herić, Hodžić, Halilović i Bekić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.