NOGOMET

Di Marija: Malo je falilo da odem u Barcelonu

A. M.

9.2.2018

Ofanzivac Pari sen Žermena Anhel di Marija (Angel) istakao je u izjavi za argentinske medije da je bio na korak od transfera u Barcelonu poslije dolaska Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe) i Nejmara (Neymar) na Park prinčeva. Prošlog ljeta su u PSG došli, Brazilac Nejmar iz Barcelone za rekordnih 222 miliona eura, kao i mladi francuski reprezentativac Mbape, koji je prešao iz Monaka na pozajmicu, koja će prerasti ovoga ljeta u transfer od 180 miliona eura.

Ofanziva "Svetaca" je tako postala puna sjajnih i preskupih igrača, pa se činilo da će prvi klub napustiti Anhel di Marija, za koga je veoma bila zainteresirana Barcelona.

- Bio sam veoma blizu transfera u Barcelonu, ali jednostavno nije se dalo - kazao je Di Marija, koji je nekada bio član Reala iz Madrida.

Bivši ofanzivac Rozarija, Reala, Benfike i Mančester junajteda naglasio je i da bi rado ponovo igrao u La Ligi, gdje su po njegovom mišljenju trenutno najbolji svjetski fudbaleri.  

Di Marija je od početka sezone, uprkos velikoj konkurenciji u klubu, igrao na 28 mečeva, a postigao je 13 golova i imao čak 14 asistencija. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.