NOGOMET

Čudesni Aguero sa četiri gola potopio Lester

Avaz Sport

10.2.2018

Lako je Pepu Gvardioli kad raspolaže takvom gol mašinom kao što je maestralni Argentinac finišer (Sergio) Serhio Aguero.

Argentinac je odigrao utakmicu sezone koji je garnirao sa četiri gola protiv bivšeg pravaka Lestera na "Etihadu" u pobjedi od 5:1, za potvrdu liderske pozicije i novi beg na 16 razlike od drugoplasiranog Junajteda.

Sva četiri gola Aguero je postigao u drugom poluvremenu.

Dok on nije krenuo u svoje dobro poznato golgetersko ludilo, Sterling je u trećem minutu "načeo" goste, a Vardi doneo egal i ispostavilo se lažnu nadu Lisicama da mogu doći do čuda na terenu neprikosnovenog lidera.

A, onda, od 48. minurta, kreće šou u izvedbi Aguera.

Aguero je pogodio za 2:1 pošto mu je De Brujne spakovao šansu i praktično ga "spojio" sa golom, a pet minuta kasnije ponovo su isti akteri bili na sceni: Belgijanac kao asistent, Aguero kao strijelac, za novu kapitulaciju Šmajhela.

Četvrti pogodak ide na dušu danskog golmana, reagovao je amaterski na pas saigrača, praktično dodao loptu Argentincu koji takve kikseve ne prašta: uslijedio je lagan lob za 4:1 i krah gostiju, ali ono najbolje Aguero je sačuvao za kraj.

Igrali su se poslednji minuti utakmice kada je Aguero raspalio po lopti koja se u silovitom letu od prečke i trave odbila u mrežu, za delirijum na tribinama i tačku na veliku partiju Sitijevog čuda od igrača.

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.