NOGOMET

Menalo će na ljeto Pecaru zamijeniti Maksimirom

A.Dr.

11.2.2018

Luka Menalo (21) bit će od narednog ljeta član zagrebačkog Dinama, tvrde mediji u Hrvatskoj. Sjajni ofanzivac Širokog Brijega bio je jedan od najboljih fudbalera Premijer lige Bosne i Hercegovine u prvom dijelu sezone, nalazi se na drugom mjestu (postigao devet golova) na listi strijelaca, a odličan jesenji učinak donio mu je poziv i u seniorski državni tim.

Fudbalski dragulj 

U nedavnom prijateljskom duelu sa Sjedinjenim Američkim Državama bio je najbolji na terenu i tako potvrdio o kakvom se fudbalskom dragulju radi. Rukovodstvo Dinama brzo je reagiralo i na putu je da dovede Menala.

Podsjetimo, u maksimirskom klubu već duže vrijeme nastupaju dva bh. fudbalera Amer Gojak i Armin Hodžić, a prije nekoliko dana član “Modrih” postao je Izet Hajrović, član generacije “Zmajeva” koja je prije nepune četiri godine nastupala na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

– Kontakt s Dinamom već je uspostavljen, nije sporno kako im je on zanimljiv, oni ga, ustvari, žele u svojim redovima. Za nekoliko dana bit će poznata njegova daljnja igračka sudbina. To je sve što u ovom trenutku mogu kazati za Menala i Dinamov interes – izjavio je Dalibor Šilić, sportski direktor premijerligaša sa Pecare.

Dvije godine 

Menalo ima ugovor sa Širokobriježanima do 1. juna 2020. godine i nema sumnje da će uprava bh. kluba tražiti veliko obeštećenje za svog najboljeg igrača.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.