NOGOMET

Nastić: Imam pasoš BiH i doći ću ako me budu zvali

R. JOKIĆ

12.2.2018

Ekipa Genka ostvarila je plasman u finale Kupa Belgije, a ogroman doprinos ovom velikom uspjehu kluba pružio je lijevi bek Bojan Nastić, koji se svrstava u potencijalne reprezentativce Bosne i Hercegovine.

Defanzivac koji je rođen u Vlasenici, nakon četiri godine u dresu Vojvodine, stigao je na početku prošle sezone u redove Genka, gdje je odmah zauzeo mjesto startera, ali su ga dvije povrede na skoro šest mjeseci odvojile od terena.

- Po dolasku u Genk, odmah sam se nametnuo i postao standardan prvotimac, ali sam zbog povreda dugo pauzirao i praktično sam se vratio u pravu formu poslije zimske pauze. Povrede su prošlost i nadam se da ću pružiti puni doprinos dobrim igrama ekipe u nastavku sezone. U dvomeču polufinala Kupa Belgije savladali smo Kortrijk te izborili peto finale u klupskoj historiji – kaže Nastić.  

Dvadesettrogodišnji Bojan tvrdi da je cilj ekipe plasman u neko evropsko takmičenje.

- Veoma dobro sam odigrao oba meča, a uvezao sam i nekoliko dobrih utakmica u šampionatu. Trenutno zauzimamo šesto mjesto na tabeli, koje vodi u plej-of, i očekuje nas velika borba do kraja prvenstva. Glavni cilj nam je plasman u neko od evropskih takmičenja, a to možemo ostvariti na dva fronta pa se nadam da možemo ispuniti sve zacrtane ciljeve – rekao je Nastić.

Tokom dosadašnje karijere Nastić je nastupao za sve mlađe selekcije Srbije, a oblačio je i dres mlade reprezentacije. Prošle sezone pojavili su se prvi signali da bi mogao stići poziv iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, ali do toga nije došlo.

- Niko me iz NSBiH nije zvanično kontaktirao, iako ne bih imao ništa protiv poziva u reprezentaciju. Rođen sam u Vlasenici i imam pasoš BiH tako da bih mogao odmah zaigrati ukoliko to svojim igrama zaslužim. Za sada sam posvećen jedino igrama u dresu Genka, jer želim da se ustalim u timu i da postanem standardan prvotimac. Nakon toga, možda i zapadnem za oko selektoru te dobijem poziv u reprezentaciju – zaključio je Nastić.

Belgijanci su nekoliko koraka ispred nas 

Belgijski klubovi redovni su učesnici Lige šampiona i Lige Evrope, a ulaganja u fudbal su ogromna.

- Za razliku od naših prostora, gdje u ligama postoje dva ili tri kvalitetna tima, u Belgiji svako može da pobijedi svakoga. Postoji desetak ekipa koje su, prema kvalitetu, ravnopravne i nije nikakvo iznenađenje ako ekipe sa začelja ostvare trijumf protiv vodećih. Klubovi su, prema infrastrukturi i finansijama, nekoliko koraka ispred klubova s naših prostora, a u fudbal se ulaže ogroman novac – zaključio je Nastić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.