FIFA odbacila tužbu: Barcelona traži da Nejmar vrati 75 miliona eura

Autor: Avaz Sport
13.02.2018 07:29
A
A
A

FIFA je odbacila tužbu koju je Nejmar (Neymar da Silva Santos Júnior) podnio protiv Barcelone, a u kojoj zahtijeva da mu katalonski klub isplati 40 miliona eura na ime tzv. klauzule o lojalnosti, koju je, navodno, potpisao prilikom produžetka ugovora u julu 2016. godine.

Nejmar je tada produžio ugovor s Barcom do 2021. godine, ali je godinu kasnije PSG platio njegovu otkupnu klauzulu od 222 miliona eura, a Brazilac se preselio u Pariz.

Njegov advokatski tim je uputio tužbu organima FIFA-e, koji su, međutim, odbacili navode, smatrajući da je u pitanju klauzula, koja nije obavezujuća ni za klub ni za igrača, javljaju španski mediji.

Kako navode mediji, FIFA je o odluci obavijestila Barselonu, proglasivši se, istovremeno, nenadležnom povodom tužbe koju je klub uputio protiv Nejmara, zahtjevajući da igrač vrati 75 miliona eura, koliko je dobio tokom 12 mjeseci, od jula 2016. do avgusta 2017, odnosno od kada je potpisao novi ugovor do odlaska u PSŽ, pišu Vijesti.me.

Tih 75 miliona uključuju premiju koju je dobio samim potpisivanjem ugovora, godišnju platu i sve premije za sezonu 2016/2017.

Španski mediji javljaju da će se slučaj ''Barselona – Nejmar'' preseliti u civilne sudove, jer obje strane smatraju da su prevarene, a ne žele da odustanu ili da se nagode.