NOGOMET

Trener Juventusa se prilično naljutio na ovo pitanje novinara: Ma šta su to oni napravili?

Avaz Sport

14.2.2018

Iako se veći dio nogometne javnosti slaže da je Totenhem u prvom susretu osmine finala Lige prvaka nadigrao Juventus (utakmica u Torinu završila 2:2), trener italijanskog kluba Masimiliano Alegri se ne slaže s tim.

"Nogomet je čudna igra - od potencijalnih 3:0 stignete do 2:1, od potencijalnih 3:1 do 2:2... Svi smo znali da će biti teško", rekao je Alegri pa poludio na pitanje novinara što je bilo pogrešno.

"O čemu pričate, šta su oni napravili? Osim Bufonove odbrane Kejnova udarca glavom, Totenhem ništa nije napravio. U drugom dijelu smo mi napravili nekoliko promjena i ukupno gledajući odigrali dobru utakmicu. Pa prvi gol smo dobili iz greške, drugi iz slobodnjaka. Nogometa daje i uzima, nema razloga da budemo u depresiji. Ako neko misli da Juventus može 4:0 pobijediti Totenhem, onda taj nije ni sekunde realan. Možda je plasman u dva finala Lige prvaka u posljednje tri godine bio štetan za neke ljude."


 

Tu se Alegri, trener momčadi koja je sinoć imala posjed lopte samo 33 posto, nije zaustavio.

"Ma ko je igrao, a ko nije je potpuno nevažno. Dobro smo odigrali, vodili, u drugom dijelu bili bolji od njih. Povukli smo se jer nas je Totenhem pritisnuo, a ne zato što sam ja to naredio igračima. Ljudi nisu objektivni, misle da u osmini finala možeš pobijediti 3:0. Da, u dobroj smo formi, uvijek igramo na pobjedu, ali ne možemo svake godine ići do kraja", dodao je trener "Stare dame".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.