NOGOMET

UEFA u jednom danu otvorila dva postupka protiv Crvene zvezde

Avaz Sport

15.2.2018

Evropska fudbalska federacija (UEFA) u samo jednom danu pokrenula je dva disciplinska postupka protiv Crvene zvezde.

UEFA je pokrenula postupak protiv Crvene zvezde i CSKA iz Moskve zbog neprikladnog ponašanja navijača oba tima, prije dva dana u Beogradu u susretu šesnaestini finala Lige Evrope.

Sada iz Niona stiže informacija i da je otvorena istraga povodom ispada navijača Zvezde i Kelna, u odlučujućem meču za prolaz u nokaut fazu početkom decembra prošle godine, također na Marakani, javljaju srbijanski mediji.

Kao i u susretu sa 'Armejcima', predstavniku Srbije se na teret stavlja korištenje pirotehnike, odnosno neprohodnost stepenica koji odvajaju sektore tribina, ali i ubacivanje predmeta u teren.

Istovremeno, i 'Jarčevi' se nalaze pod istim optužbama, ali su njihovi navijači i lomili inventar na stadionu što također nije prošlo nezapaženo od strane delegata.

Očekuje se da odluka bude donesena 22. marta, kada bude zasjedalo Kontrolno, Etičko i Disciplinsko tijelo UEFA, a crveno-bijeli se nalaze u specifičnoj situaciji jer su pod dvogodišnjom uslovnom kaznom.

Upravo pred susret sa CSKA promijenjena je ranija odluka, zbog transparenta ratnom zločincu Ratku Mladiću u Borisovu, pa je Zvezda sa navijačima dočekala ruski klub.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.