NOGOMET

Luka Menalo potpisao za Dinamo, pa otkrio da navija za Hajduk

Avaz Sport

16.2.2018

Nakon dugotrajnih pregovora, Dinamo je pred sam kraj prelaznog roka uspio potpisati mladog Luku Menala iz Širokog Brijega.

Krilni napadač, koji je nedavno debitovao za reprezentaciju BiH, modrima će se priključiti tek na ljeto, a za Sportske novosti iznio je prve utiske i još jednom istaknuo da navija za - Hajduk!

"Znao sam otprije kako su ovdje vrhunski uslovi u odnosu na ostatak HNL-a, a pogotovo u odnosu na bh. ligu, ali svejedno sam impresioniran onime što sam vidio. Mislim da u Maksimiru imam ispunjene sve preduvjete za napredak. Sve je na meni, ja sam taj koji se mora dokazati."

"Kada su me pitali za koga navijam odgovorio sam iskreno da navijam za Hajduk, jer drugačije ne znam. Možda sam trebao biti više diplomat, ali ne želim biti ono što nisam. I to je sve što ću reći na tu temu. Od ljeta sam igrač Dinama i fokusiran sam isključivo na ono što me čeka u Maksimiru i čemu se izuzetno veselim", rekao je Menalo pa dodao kako ga iz Hajduka, službeno, nikada nisu kontaktirali.

Zbog utakmice Sarajeva, na nedjeljni derbi ipak neće ići, ali otkrio je svoja očekivanja:

"Neću moći na derbi jer imam utakmicu, ali bio sam prije na derbijima i jedva čekam sljedeću sezonu da u njima učestvujem kao igrač. To je potpuno drugačiji osjećaj. Ali, očekujem da nakon derbija Dinamo bude korak bliže naslovu prvaka!"

U Dinamu trenutno igraju tri nogometaša iz BiH; Gojak, Hodžić i Hajrović. Je li s njima u kontaktu?

"Amera Gojaka znam, jer smo skupa igrali za mlade reprezentacije BiH dok sam o Hodžiću i Hajroviću čuo sve najbolje. Imat ću ih priliku upoznati, ako ne do ljeta u reprezentaciji, onda svakako u Dinamu."


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.