NOGOMET

Liga prvaka: Sevilja čeka Junajted u izravnom prijenosu na OBN-u

Sponzorisani tekst

21.2.2018

U osmini finala Lige prvaka susrest će se Mančester junajted i Sevilja. Večer Lige prvaka na OBN-u počinje u 20.25 sati emisijom koju vodi Adrijana Kurtišaj. 

Iako utakmica nije ni odigrana klubovi su već započeli svoj dvoboj i to ulaznicama. To bi trebalo zagrijati i atmosferu na stadionu, a oba tima traže spas sezone kroz Ligu prvaka jer su u domaćim prvenstvima već izgubili utrku za prvaka. Ova dva kluba zajedno imaju 11 evropskih trofeja. Junajted je osvojio tri naslova evropskog prvaka, Kup pobjednika kupova, Evropsku ligu i evropski Superkup, dok je Sevilja pet puta osvojila Kup Uefa/Eropsku ligu, te evropski Superkup.

Murinjov (Mourihno) tim igra jako promjenjivo u ovoj sezoni, ali i Sevilja je pokazala kako ova sezona nije baš njihova. To daje mnogo prostora za oba tima da se nadaju prolasku, ali donekle garantira i jako uzbudljivu utakmicu. Španci će na domaćem terenu učiniti sve da u Mančester odu neporaženi. Murinjo želi također cijeli plijen nakon osporavanja u zadnje vrijeme. Najveća je nepoznanica hoće li nastupiti Pol Pogba (Paul)? Šuška se da hoće, iako je u blagom sukobu sa trenerom.

Kome će uspjeti prvi dio okršaja okrenuti u svoju korist pogledajte u izravnom prijenosu na OBN-u u 20:37h, uz komentar Sabahudina Saše Vugdalića i Adisa Hadžića.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.