NOGOMET

Vranješ: Tri puta sam bio na pravom mjestu

R.JOKIĆ

21.2.2018

Proteklo kolo u grčkom šampionatu svakako je obilježio Ognjen Vranješ, koji je za svega 28 minuta postigao het-trik u pobjedi AEK-a protiv Ksantija od 4:0.

Zvuči nevjerovatno kada jedan defanzivac to učini, no te večeri zvijezde su bile uz našeg reprezentativnog stopera.

Pogađao je u petoj, 19. i 33. minuti, a, osim toga, odlično je odradio posao u odbrani, tako da je drugi put uzastopno (protiv Asterasa nije igrao) proglašen za igrača utakmice kada su u pitanju takmičenja u Grčkoj.

 Meč u Kijevu 

Iskusni stoper nije krio zadovoljstvo činjenicom da je tri puta pogodio mrežu protivnika. 

- Presretan sam zbog prvog het-trika u profesionalnoj karijeri. Nastavit ću i dalje davati sve od sebe kako bi ekipa ostvarila što bolje rezultate. Hvala navijačima i saigračima na podršci – rekao je Vranješ.

Zbog kartona Ognjen Vranješ neće biti u ekipi AEK-a za revanš susret šesnaestine finala Lige šampiona protiv Dinama u Kijevu, pa će njegov tim biti lišen njegovih defanzivnih, ali, očito, i golgeterskih usluga.

- Uvijek kod prekida, idem u protivnički šesnaesterac. Eto sada se desilo da tri puta budem na pravom mjestu i da sva tri puta zatresem mrežu. Moram da budem sretan zbog golova, iako to nije moj posao. Najvažnije je da smo pobijedili i ostali na dva boda zaostatka za liderom PAOK-om.

Osim toga, napravili smo dobru atmosferu pred revanš meč šesnaestine finala Evropske lige protiv kijevskog Dinama. Nažalost, zbog žutih kartona neću moći igrati u revanšu, ali vjerujem da će moj tim ostvariti plasman u osminu finala Lige Evrope – istakao je Vranješ.

 Gode priznanja

Dvadesetosmogodišnji Banjalučanin je nakon susreta u Atini, koji je završen neriješeno 1:1, izabran u najbolji tim, kao najbolje ocijenjeni stoper.

- Individualna priznanja mi svakako gode, ali ničega ne bi bilo bez uspjeha cijelog tima – završio je Vranješ.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.