NOGOMET

Svi pehovi Reala: Čak 30 povreda kod 18 igrača

Avaz Sport

22.2.2018

Zinedin Zidan (Zinedine Zidane) ove sezone još nije dočekao da može reći „svi moji igrači su spremni i zdravi". 

Problem sa povredama znatno je utjecao na sezonu Real Madrida i loša izdanja u domaćem prvenstvu, ali ekipa se još uvek bori za najvažniji trofej i čeka revanš u Parizu (prvi meč 3:1), ali najvjerovatnije bez Luke Modrića i Marsela (Marcelo).

Zidan će tako i za meč na "Parku prinčeva" morati smišljati nova taktička rješenja, a zapravo mu samo šestorica igrača nisu bila povrijeđena ove sezone.

To su Kazemiro (Casemiro) i Načo (Natcho), odnosno rijetko korišteni Borha Majoral (Borja Mayoral), Kiko Kasilja (Casilla) i Ašraf Hakimi. Povrijeđen nije bio ni Kristijano Ronaldo (Cristiano), ali je zbog suspenzije dobijene na meču Superkupa propustio nekoliko mečeva na startu prvenstva, dok ga je Zidan i odmarao u nekim susretima.  

Španska "Marka" je prebrojala da su čak 30 povreda zadobili fudbaleri Reala i da je zbog toga, kraće ili duže, van terena bilo čak 18 fudbalera.

Povrede su tako imali Geret Bejl, Kejlor Navas, Toni Kros, Marselo, Serhio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić, Markos Ljorente, Lukas Vaskez, Marko Asensio, Rafael Varan, Isko, Dani Karvahal, Dani Sebaljos, Mateo Kovačić, Teo Ernandez, Hesus Valjeho i Luka Zidan.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.