NOGOMET

Moćna Barcelona, Mesi opet ispisao historiju

Mesi: Đirona 36. klub kome je dao gol u Primeri ( AFP)

Avaz Sport

24.2.2018

Navijači Đirone nisu stigli ni proslaviti gol protiv moćne Barcelone, a već je uslijedio hladan tuš, a nakon toga i pravi potop koji su preživjeli na Nou kampu u 25. kolu Primere.

Barcelona jeste primila gol u 3. minuti, no poslije toga navijači su gledali pravu rapsodiju u nastavku meča i pobjedu od 6:1. Nakon gola Portua u petoj minuti, mrežu gostiju načeo je Luis Suarez koji se kasnije još dva puta upisao u strijelce, u 44. i 76. minuti.

Lionel Mesi (Messi) je večeras ispisao historiju na Kamp nou, pošto je postigao pogodak u 30. minuti za 2:1 protiv Đirone.

Maleni katalonski klub je bio 36. različiti rival kome je Mesi dao gol u Primeri, a Argentinac je drugi put zatresao mrežu Đirone u 36. minuti.

Skupocjeno pojačanje Filipe Kutinjo (Philippe Coutinho) postigao je svoj prvijenac u Primeri i na Kamp nou, drugi gol u dresu Barcelone, poslije onog na Mestalji u Kupu kralja.

On je u 66. minuti u svom stilu, poslije solo prodora, raspalio po lopti sa 25 metara za oduševljenje na tribinama.

Nakon ove pobjede, Barcelona uvjerljivo vodi na tabeli španske Primere sa 65 bodova, 10 više od Atletiko Madrida. Đirona zauzima devetu poziciju sa 34 poena.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.