NOGOMET

Pogba navodno postavio ultimatum Junajtedu: Ili Murinjo ili ja!

Avaz Sport

25.2.2018

Odnos Pola Pogbe i Žosea Murinja već je dugo vremena na rubu sukoba, a nakon što je Francuz na gostovanju kod Sevilje završio na klupi, upravi Mančester Junajteda dao je ultimatum: ili će ga na ljeto prodati ili dati otkaz portugalskom treneru, pišu engleski mediji.

Englezi tvrde kako iza svega stoji menadžer igrača, kontraverzni Mino Raiola, poznat po tome što niti jedan njegov igrač ne ostaje dugo u istom klubu kako bi prilikom svakog transfera mogao uzeti postotak za posrednika, te upravo stoga vrši dodatni pritisak na igrača da insistira na transferu.

Iako je Pogba u Mančester Junajted prešao iz Juventusa za 105 miliona eura, prije tek nešto više od godinu i po, čini se kako je kraj njegovoj drugoj epizodi na Old Trafordu sve bliže.

Odnos s Murinjom na klimavim je nogama, a francuski veznjak još je u prvom periodu igranja za Fergusonov Junajted pokazao da nema strpljenja za sjedenje na klupi.

"Njihov odnos nikada nije bio gori. Paul je jasno dao do znanja da ne misli ostati u klubu ako će trener i dalje biti Murinjo", potvrdio je glasine izvor iz Mančester Junajteda za The Sun, a isti medij navodi kako je Real Madrid prvi u redu za dovođenje 24-godišnjeg francuskog reprezentativca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.