NOGOMET

Zmajevi remizirali sa Slovenijom u prijateljskom meču

Arhiv

Fena

27.2.2018

Kadetska "U-17" nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Ajdovščini odigrala prvi od dva planirana prijateljska meča sa Slovenijom, a meč je okončan bez pogodaka.

Zoran Erbez, koji s klupe predvodi bh. kadete u Sloveniji umjesto Sakiba Malkočevića, zadovoljan je provjerom protiv kvalitetnog protivnika, saopćio je Nogometni savez BiH.

- Ovo je bila zaista odlična provjera s kvalitetnim protivnikom. Utakmica je bila čvrsta, s dosta dinamike. I pored nešto defanzivnije igre iz kontri smo stvorili tri prilike, od kojih je jedna bila stopostotna. Nažalost, nismo je iskoristili i meč je završen bez golova - izjavio je Erbez.

Dodaje da je dosta igrača pokazalo da se na njih može računati, te da će odrediti ekipu za elitni krug kvalifikacija nakon drugog meča protiv Slovenije.

- Kada se završi druga utakmica, odredit ćemo koji će momci nastupiti u elitnom krugu. Tamo nas očekuju jake ekipe, koje su u najmanju ruku u rangu sa Slovenijom i jače. Današnji protivnik je kvalitetan i tehnički potkovan, međutim naši igrači su odgovorili na pravi način i dosta ih je skrenulo pažnju na sebe. Vidjeli smo i neke loše strane i trudit ćemo se da ih što prije ispravimo - rekao je Erbez.

Drugi meč protiv Slovenije bh. kadeti će igrati 1. marta u 11.00 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.