NOGOMET

Tri kandidata za novog trenera Pari Sen Žermena

Avaz Sport

7.3.2018

Budućnost Unai Emerija (Emery) na klupi PSG-a je upitna i čini se da je pitanje dana kada će španski stručnjak napustiti Park prinčeva. 

Parižani su sinoć eliminisani od Real Madrida u osmini finala Lige prvaka, ali ono što zabrinjava navijače i čelnike ovog kluba jeste način na koji je PSG položio oružje pred kraljevskim klubom. Objektivno, PSG je pokazao da je nedorastao rival Realu i da još uvijek nema šta da traži među evropskom elitom.

Gledajući iz ove perspektive, PSG-ov vlasnik Naser el-Kelaifi (Nasser Al-Khelaifi) je uzalud trošio novac, ali najveći krivac za ove neuspjehe je trener Emeri, koji bi uskoro mogao postati bivši.

Francuski mediji su i ranije pisali o tome da je Emeri blizu otkaza, a navodno mu je uoči početka sezone postavljen ultimatum da mora doći najmanje do polufinala Lige prvaka želi li ostati trener Parižana. Pošto od toga nema ništa, logično je očekivati da dobije otkaz, samo je pitanje da li sada ili na kraju sezone.

Emerija bi na klupi PSG-a mogao zamijeniti Luis Enrike (Enrique), koji se navodi kao prvi favorit. Ovaj 47-godišnji Španac je bez angažmana nakon razlaza sa Barcelonom i ne bi bilo čudo da Pariz bude njegova naredna destinacija.

Francuski mediji spominju još dvojicu kandidata, a to su Arsen Venger (Arsene Wenger) i Zinedin Zidan (Zinedine Zidane).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.