NOGOMET

Prosinečki za Avaz Sport: Nema nikakvih problema s Lulićem, čovjek je donio odluku koju treba poštovati

M. DAUTBEGOVIĆ

10.3.2018

Selektor nogometne A reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki za Avaz Sport je otkrio kako nema baš nikakav problem sa Senadom Lulićem.

Podsjetimo, Lulić je jučer saopćio kako nema namjeru promijeniti svoju odluku o povlačenju iz reprezentacije, bez obzira na to što je Prosinečki namjeravao da ga nagovori u suprotno.

Selektor Zmajeva u razgovoru za Avaz Sport je kazao kako ništa ne zamjera Luliću, te kako nema nikakvih problema oko toga što se nisu sastali u Rimu.

- Ama, nemojmo praviti problem gdje ga nema. Ja sam Lulića želio vidjeti u reprezentaciji, ali čovjek ima svoje razloge što se oprostio i to treba poštovati - kaže Prosinečki za Avaz Sport, pa nastavlja:

- Sada zaista nije ni bitno, a niti je kakav problem ko je koga trebao nazvati i zašto, mi se moramo okrenuti i koncentrirati na igrače koji će igrati za reprezentaciju i tražiti rješenja u timu. Čitao sam na vašem portalu kako je Lulić kazao da bi mu bila čast sjesti sa mnom, ali ni to ne bi promijenilo njegovu odluku. Dakle, zaista više nije bitno jesmo li sjedili ili ne, jer je čovjek ostao pri svom da se oprostio od reprezentacije i za mene je ta priča završena - dodao je selektor BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.