NOGOMET

Igrač Barcelone priznao: Život mi se pretvorio u pakao

Avaz Sport

12.3.2018

Andre Gomes predstavljen je 2016. godine u Barceloni kao veliko pojačanje, ali nije opravdao očekivanja. Svjestan toga, loše se osjećao...

- Prvih šest mjeseci je bilo prilično dobro, ali onda se sve promijenilo. Možda to nije prava riječ, ali promijenilo se u pakao jer počeo sam osjećati veći pritisak. S pritiskom drugih mogu živjeti, ali ne i s pritiskom samog sebe. Osjećaj koji sam imao u utakmicama bio je loš, rekao je Portugalac kojeg je Barcelona dovela iz Valencije za 35 miliona eura.

Jedno vrijeme čak nije htio izlaziti iz kuće...

- U nekoliko navrata nisam htio izaći iz kuće. Imao sam strah od ljudi i bilo me je sram. Zatvorio sam se u sebe i nisam htio pričati s ljudima. Nisam dopuštao samom sebi da se riješim te frustracije.

Suigrači su mu pomagali, ali uzalud.

- Što sam više razmišljao, to je bilo sve gore. Suigrači su mi pokušavali pomoći, ali nije ispadalo kako su zamislili. Nisam mogao izbaciti iz glave slike loših utakmica i to mi nije dopuštalo da krenem naprijed. Govorili su mi da igram pod ručnom i najgore je što sam toga bio svjestan. Govorili su mi da mogu napraviti velike stvari, a ja sam se neprestano pitao zašto mi to ne uspijeva – rekao je Gomes.

Ove sezone 24-godišnji veznjak pruža nešto bolje partije, ali i dalje nije izborio mjesto u početnih 11 katalonske momčadi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.