PIŠTOLJ NA TERENU

Savidis se izvinio svima, pa poručio: Nastavljam borbu za pravdu

Avaz Sport

13.3.2018

Predsjednik nogometnog kluba PAOK iz Soluna Ivan Savidis oglasio se pisanim saopćenjem za javnost u kojem se izvinio čitavoj sportskoj zajednici.

Dva dana nakon skandala koji se dogodio na stadionu "Tumba" u Solunu javnosti je odlučio da se obrati prvi čovjek PAOK-a Ivan Savidis.

Predsjednik PAOK-a našao se u centru pažnje javnosti pošto je nakon sporne sudijske odluke ušao na teren sa pištoljem oko pojasa nakon čega su sudije u dogovoru sa delegatom prekinuli utakmicu.

Ivan Savidis se obratio javnosti pisanim saopćenjem koje su prenijeli grčki mediji.

"Draga gospodo,

Želim da se izvinim svim navijačima PAOK-a, svim navijačima i Grčkoj i kompletnoj nogometnoj zajednici.

Jako mi je žao zbog onoga što se dogodilo. Jasno je da nisam imao pravo da uđem na teren na onakav način.

Moja emotivna reakcija izazvana je negativnom atmosferom koja je zahvatila grčki fudbal u poslednje vrijeme kao i neprihvatljivim nesportskim dešavanjima u završnici utakmice PAOK - AEK, odlukama sudija i delegata (gol - ofsajd - gol), prekidom utakmice i upadom na teren velikog broja ljudi iz oba kluba.

Sve ovo je stvorilo pometnju na terenu i moj jedini cilj bio je da zaštitim desetine hiljada navijača PAOK-a od provokacija i komplikacija izazvanih ljudskim faktorom.

Vjerujte mi, nisam imao namjeru da se sukobljavam sa predstavnicima protivničkog kluba i sudijama. Ujedno, nisam nikome prijetio.

Nažalost, moja porodica i ja, kao i sve moje kolege taoci smo potpuno bolesnog sportskog establišmenta.

Borim se i nastaviću da se borim, uprkos konstantnim napadima sa svih nivoa, za nogometnu pravdu i pošteno suđenje u svim takmičenjima kao i za osvajanje prvenstava na terenu a ne na sudu.

Još jednom se izvinjavam svima", stoji u saopćenju Ivana Savidisa.

Grčke vlasti su u ponedeljak suspendovale takmičenje u Super ligi zbog posljednjih dešavanja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.