NOGOMET

Real želi gomana Rome

Avaz Sport

15.3.2018

Golman Rome, Brazilac Alison (Alisson), ove sezone brani zaista fantastično a njegovi nastupi nisu prošli nezapaženo kod najvećih evropskih klubova.

Alison bi vrlo lako mogao napustiti Romu jer dobija ponude koje se teško odbijaju. Prethodno je interes za njega pokazao Liverpul, a kako navodi Mundo Deportivo, sada ga želi i Real Madrid.

„Kraljevi“ su u potrazi za dugogodišnjim rješenjem na poziciji prvog golmana. Izvjesno je da "jedinica" više neće biti Kejlor Navas (Keylor), a iako se sa Realom povezuju velika imena poput Davida de Hee (De Gea) i Tibe Kurtoa (Thibaut Courtois), madridski velikan se navodno odlučio za Alisona.

Rukovodstvo aktuelnog prvaka Evrope pokušaće da 25-godišnjeg golmana angažuje ovog ljeta. Izbor je pao na njega i čine sve kako bi se na kraju transfer i dogodio.

Alison je ugovorom vezan za Romu do 2021. godine. Ipak, velika financijska ponuda dozvoljava mu odlazak sa Olimpica i Roma bi mogla zaraditi ogroman novac na njegovom transferu.

Brazilac je član rimskog tima postao 2016. godine. Stigao je iz Internacionala za samo osam miliona eura, a ove sezone je uspio sačuvati mrežu u 16 od 36 utakmica.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.