REAKCIJE

Prosinečki za Avaz Sport: Očekuju nas četiri velika duela, a Pjanića i Džeku ću sigurno gledati

A. SOKOLOVIĆ

16.3.2018

Za mene je najzanimljiviji par u četvrtfinalu Lige prvaka Juventus i Real Madrid. To je repriza prošlogodišnjeg finala i te mečeve ću rado pogledati. 

To je za Avaz Sport kazao Robert Prosinečki, selektor nogometne reprezentacije BiH, s kojim smo razgovarali odmah nakon što su u Nionu izvučeni četvrtfinalni dueli najelitnijeg evropskog takmičenja. 

Ostali parovi Lige prvaka su: Liverpul – Mančester siti, Sevilja – Bajern Minhen i Barcelona – Roma. 

- Imam u planu i da odem na prvi meč u Barcelonu, gdje Edina Džeku očekuje veliko iskušenje protiv trenutno najbolje ekipe na svijetu. Na žalost Edina, Barca je favorit, makar svi mi voljeli da Džeko nešto slično napravi kao protiv Šahtara - priča nam Prosinečki. 

Robert je igrao i za Barcelonu i za Real, i u oba duela Špancima je dao prednost. 

-  Real nije pravi, ali oni znaju igrati u Ligi prvaka. Navikli su pobjeđivati. Sjetit ćemo se finala, i prije tog meča blagu prednost smo davali "Staroj dami", a znamo šta se dogodilo. Pjaniću želim sve najbolje, a blagu prednost za prolaz u polufinale dajem Špancima. I ove duele ću gledati - kaže Prosinečki.  

 

Zanimalo nas je šta bh. selektor misli o meču Sevilja - Bajern. Sve je pojasnio u jednoj rečenici:

- Sevilja je jednom napravila podvig, smatram da su Nijemci prejaki za njih.

Prosinečki je, na kraju, dao prognozu i o meču Liverpul - Mančester siti. 

To je pravi engleski duel. Mančester siti je skoro pa ovjerio titulu u Engleskoj, ali to su dueli u kojima se uvijek svašta može desiti. Manju prednost dajem Sitiju - kaže Prosinečki za naš portal.  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.