ZENICA

Mladi u Trening-centru NSBiH: Uz maksimalan angažman do bodova

Avaz Sport

20.3.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine se već drugi dan u zeničkom Trening-kampu spremaju za utakmice kvalifikacija za Euro 2019. protiv Velsa i Lihtenštajna.

Uoči popodnevnog treninga predstavnicima medija su se obratili selektor Vinko Marinović i igrači Amer Gojak i Eldar Ćivić. 

- Prvu utakmicu s Velsom smo odigrali veoma dobro i ostvarili povoljan rezultat. Međutim, tu utakmicu moramo zaboraviti, jer nas u petak očekuje drugačiji meč i ako bude opuštanja, napravit ćemo sebi probleme. Predstojeći susreti su nam važni i nadam se da ćemo, uz maksimalan angažman, ostvariti dobre rezultate. Nadam se da će i publika doći u što većem broju da nas podrži u petak protiv Velsa - kazao je selektor Marinović.

Očekuje nas teška utakmica. U Velsu nam je sve polazilo za rukom i pobijedili smo s velikim rezultatom. Ovdje će i oni sigurno igrati čvršće i agresivnije. Morat ćemo i mi odgovoriti na isti način jer igramo na svom terenu. Atmosfera je odlična, svi smo spremni i nadam se da ćemo protiv Velsa i Lihtenštajna osvojiti šest bodova - kazao je Gojak. 

- Svi igrači su raspoloženi i spremamo se u pozitivnom ambijentu. Imamo sve preduvjete da u naredne dvije utakmice pružimo maksimum i ostvarimo rezultate koje želimo, a to su pobjede. U Velsu smo pokazali da smo kvalitetna reprezentacija. U petak neće biti lako i ne smijemo ih potcijeniti. Oni imaju čvrstu ekipu i morat ćemo da odigramo najbolje što znamo kako bismo došli do bodova - kaže Ćivić. 

S igračima se jutros na treningu pozdravio i Advan Kadušić, koji zbog povrede neće moći nastupiti protiv Velsa i Lihtenštajna. 

Reprezentativce su danas posjetili i generalni sekretar NSBiH Jasmin Baković i izvršni direktor sektora za sport Elmir Pilav.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.