LEGENDE

Maradona podržava videotehnologiju 30 godina nakon Božije ruke

Vijesti.me

22.3.2018

Argentinac Dijego Maradona (Diego), kultna figura svjetskog fudbala, uvijek ima nešto interesantno da kaže.

Tako je bilo i na jednoj promotivnoj manifestaciji u Bazelu, na kojoj je govorio o aktuelnom trenutku svjetskog fudbala. 

Kada je mundijalska godina, sve je u drugom planu. A kada se priča o svjetskim prvenstvima, onda je Maradona neko ko se ne može zaobići.

Još kada je aktuelna tema o Leu Mesiju (Messi) i njegovoj posljednjoj šansi da uzme Zlatnu boginju, onda su njegove riječi još značajnije. 

- Mislim da je ogroman pritisak na Mesija. Svi od njega očekuju nešto. Mesi je neko ko je uvijek pokazivao nevjerovatnu ljubav prema fudbalu i ne mora da se dokazuje nikome. On će biti Mesi i bez titule svjetskog prvaka, ništa ne može da promijeni njegov status jednog od najvećih svih vremena - rekao je Maradona.

Za Maradonu je Svjetsko prvenstvo u Meksiku 1986. godine označilo ulazak u legendu.

Je li Mundijal, u konkurenciji Lige prvaka, i sve jačih nacionalnih klupskih takmičenja, malo izgubio značaj – Maradona misli da nije. 

Možda je previše novca u fudbalu, ali to ne znači da je Svjetsko prvenstvo manje značajno. Fudbal je uvijek bio i ostat će strast... Fudbal se ne može porediti ni sa jednim sportom. U Americi pričaju o Super boulu. To je smiješno, fudbal je druga dimenzija - kazao je legendarni Argentinac. 

Maradona je strijelac najkontraverznijeg gola u historiji fudbala, čuvene Božije ruke, na meču s Engleskom u četvrtfinalu meksičkog Mundijala.

U Rusiji takav gol neće biti moguć – uvodi se videotehnologija. 

- Prije 30 godina, kada sam dao taj gol, svi su kasnije krivili sudiju, a niko od 85 hiljada ljudi na stadionu nije vidio moju ruku. Sada svi kažu – bila je ruka. Ma bila je, ali tada nije moglo da se provjeri. Mislim da je tehnologija dobra za fudbal, da će igra biti poštenija - rekao je Maradona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.