NOGOMET

Vukičević za "Avaz": Moja ponuda za savjetima Sarajevu i dalje stoji

Avaz Sport

23.3.2018

Slaviša Vukičević, legenda Fudbalskog kluba Sarajevo i član šampionske generacije u sezoni 1984/1985, poručio je nedavno putem našeg lista da je spreman da svoje ogromno nogometno znanje besplatno prenese čelnicima Sarajeva Sabrini Buljubašić i Valentinu Ilievskom. Prvi ljudi bordo tima oglušili su se na njegov poziv, a kako kaže Vukičević, ponuda je i dalje otvorena.

- Ja stojim pri svojoj izjavi. Uvijek sam na raspolaganju, baš kao i ostale legende našeg kluba. Svaki ozbiljan klub to radi, neka me zovnu, rado ću im pomoći bez ikakve naknade, a imao bih dosta toga pametnog reći – proučio je Vukičević.

Spustiti loptu

Sportska politika najslabiji je segment bordo tima, smatra Vukičević.

- Odmah da vam kažem, Sarajevo je najveći bh. klub i zato je uvijek sva pažnja usmjerena prema njemu. Treba, ipak, spustiti loptu, nije smak svijeta. Dobro, rezultata nema, igra je loša… ali to je plod loše sportske politike, a ne rada klupskog rukovodstva. Ne centrira loptu Tan (Vinsent Tan, op. a.) ili Alen Hujić, to radi neko drugi – kazao je Vukičević.

Dotaknuo se i vođenja koševskog kluba od većinskog vlasnika Tana i članova borda direktora.

- Nisam previše upućen, ne znam kako to funkcionira, ali koliko sam upratio, Tan je uradio ono što se od njega očekuje. Administracija je OK, finansije su uredne. Dakle, nedostaje jedino rezultat. Opet kažem, Tan ne igra na terenu. Mislim da bi svaki klub u državi volio imati čovjeka kakav je Tan – rekao je Vukičević.

Ništa kvalitetniji u sportskom dijelu nisu ni ostali bh. premijerligaši, tvrdi Vukičević.

- Čitava Premijer liga je tu negdje, nisu ni Željezničar ni Zrinjski mnogo ispred Sarajeva, iako na tabeli prilično bježe Sarajevu – rekao je Vukičević.


Treba se uzdići

Nedavno je predsjednik Upravnog odbora Sarajeva Hujić podnio ostavku. Iz kluba se ne oglašavaju, navijači bordo tima pitaju se šta dalje.

- Ta je šutnja neprofesionalizam. Ne trebaju šutjeti, ja im savjetujem neka se uzdignu, to su odlike velikih klubova, kad ide slabo, da budu bolji i da se podignu – rekao je Vukičević.

Musemić radi dobro 

Pohvalio je Vukičević trenera bordo tima Husrefa Musemića.

- Musemić je jedan od najboljih trenera u BiH. Veoma ga cijenim, moj je dobar prijatelj. Mislim da radi dobro posao. Nogomet nije kao što je prije bio. Nadam se i vjerujem da će što prije pronaći rješenje da motivira igrače kako bi izašli iz krize – rekao je Vukičević.

Više bih volio sjediti u loži

Legendarni nogometaš Sarajeva kaže da bi više volio da je razgovor o vedrijim temama.

- Ja znam da vi, novinari, uživate sada. Tekstovi su sada interesantniji. Ja bih više volio da sjedim u loži, da uživam, da budemo prvaci, da sve funkcionira besprijekorno. Nažalost, toga nema – kazao je Vukičević.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.