KVALIFIKACIJE

Mladi bh. nogometaši golom Todorovića savladali Vels

Fena

23.3.2018

Mlada (U-21) nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je novu pobjedu u kvalifikacijskoj grupi 8 za Evropsko prvenstvo 2019. godine u Italiji. Selekcija BiH danas je u Zenici s 1:0 savladala selekciju Velsa.

Izabranicima selektora Vinka Marinovića bila je to treća uzastopna pobjeda u kvalifikacijama, a jedini gol na današnjem meču postigao je Darko Todorović u 65. minuti susreta.

U prvom poluvremenu obje selekcije su imale izgledne šanse za pogodak, međutim, odbrane su bile na visini zadatka pa su i mreže nakon 45. minuta igre mirovale.

Drugo poluvrijeme donijelo je dosta ofanzivniju igru selekcije BiH koja je željela novom pobjedom nastaviti odličan niz u kvalifikacijama, a takva igra donijela je nekoliko dobrih prilika, a potom i jedini pogodak na ovom meču koji u 65. minutu postiže Todorović.

U jednom od napada bh. selekcije mladi Todorović je, najvjerovatnije u želji da centrira, s nekih trideset metara udaljenosti iznenadio golmana Velsa i doveo BiH u vodstvo.

Nakon postignutog gola Velšani su zaigrali dosta ofanzivnije, a selekcija BiH se okrenula odbrani gola i rezultata.

Vels je u nekoliko navrata prijetio, međutim, gosti nisu bili precizni u završnici. S druge strane BiH je u 84. minuti mogla okončati sve dileme oko pobjednika utakmice, nakon što je Ermedin Demirović iz odlične pozicije šutirao pored gola.

Vjerovatno najveću šansu na utakmici za Vels u 87. minuti propustio je Matondo, koji nakon ubačaja s nekoliko metara šutira preko gola BiH.

Odbrana selekcije BiH uspjela je odoljeti napadima Velsa koji je u posljednjih petnaestak minuta meča značajno pojačao napade u želji da dođe do iznenađenja.

Izabranici Vinka Marinovića osvojili su važna tri boda i nalaze se u odličnoj situaciji da izbore nastup na Evropskom prvenstvu naredne godine. Sljedeću utakmicu igrat će za četiri dana protiv Lihtenštajna. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.