ZLATAN IBRAHIMOVIĆ

Zlataner na švedskom znači dominirati, a isto znači i na nogometnom terenu

Goal.com

1.4.2018

Čovjek nije bez razloga dobio riječ u švedskom rječniku, "zlataner" od 2012. godine i službeno znači - dominirati.

Samo 20 minuta bilo je dovoljno da Zlatan Ibrahimović izazove histeriju u Los Anđelesu. Samo Zlatan s 36 na leđima i izraubanim koljenima može napraviti to što je napravio, niko drugi. Samo on uđe u debiju nakon jednog treninga pa okrene utakmicu i zabije volejčinu s 40 metara i nakon toga pobjednički gol.

Čovjek nije bezveze dobio riječ u švedskom rječniku, zlataner od 2012. godine i službeno znači - dominirati. Upravo to radi švedski napadač bosanskih korijena.

Gdje god dođe. Radio je to u Ligama petice, nastavlja u MLS-u, gdje je prešao iz Mančester Junajteda u Galaksi. I već u prvoj utakmici priredio neviđen šou.

Rijetko se koji nogometaš može pohvaliti CV-jem kakav ima Zlatan, kao i lepezom prekrasnih golova. Od Malmea, Ajaksa, Juventusa, Intera, Barcelone, Milana, PSG-a, Mančester Junajteda pa do - Los Anđelesa.

Zabijao je gotovo svaki put na premijeri, samo za Ajax i Milan nije zabio u prvoj utakmici, za sve ostale nabrojane klubove pogađao je u premijeri, ali niti jedan gol u debiju za novi klub nije bio poput ovog u Kaliforniji. Bilo je to holivudski.

Nazabijao se Zlatan prekrasnih golova, onaj njegov gol u dresu Ajaxa, kad je povaljao pola protivničke momčadi, i dalje izgleda nestvarno. Gotovo namješteno...

Zabijao je iz voleja, driblao je do besvijesti, a Englezima je u prijateljskoj utakmici zabio 'škaricama' s 30 metara. Pred kraj karijere došao je u Hollywood, ali ne da bi penzionerski trčkarao dok lova kapa na račun.

A ne, Zlatan je došao igrati.

I zabijati...

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.