LIGA PRVAKA

Džeko predvodio Romu do senzacije i eliminacije Barcelone

M. ČAUŠEVIĆ

10.4.2018

Završene su dvije utakmice četvrtfinala Lige prvaka. Roma je spektakularno izbacila Barcelonu iz elitnog takmičenja, a Liverpul je još jednom pobjedom nad Sitijem potvrdio učešće u polufinalu.

90` Luis Suarez imao je odličnu šansu da postigne gol, ali je odbrambeni igrač klizećim startom blokirao šut.

89` U samom finišu prvog poluvremena Barcelona izvodi korner, ali bez opasnosti po gol Rome. 

82` GOOOOOOOOOOOL! Manolas postiže treći gol za Romu!

79` El Šaravi (Shaarawy) je primio dugi pas i pucao po sredini gola, ali bez opasnosti po golmana. 

77` GOOOOOOOOOOL! Firmino je preokrenuo rezultat u korist Liverpula! 

74` Mesi je imao sjajnu šansu da promijeni rezultat nakon solo prodora i dobrog šuta. Međutim, lopta je išla po sredini gola pa je Alison to rutinski odbranio. 

69` De Rosi je bio u odličnoj prilici! Skočio je u šesnaestercu i snažno pucao glavom, ali morat će biti precizniji naredni put jer je lopta otišla desno od gola. 

57` GOOOOOOOOOL! De Rosi je siguran sa bijele tačke nakon što je dosuđen faul nad Edinom Džekom. 

56` GOOOOOOOOL! Salah postiže pogodak i izjednačava rezultat na 1:1. 

49` Roma nastavlja sa napadima i u drugom poluvremenu. Facio je uputio odličan pas s ruba šesnaesterca, ali je jedan od odbrambenih igrača reagirao u zadnji tren i presjekao tu loptu. 

Počelo je drugo poluvrijeme na revanš-utakmicama četvrtine finala Lige prvaka. Gvardiola (Guardiola) je u samom finišu prvog poluvremena isključen zbog žestokog prigovora, pa neće voditi svoj tim sa aut linije.

Završeno je prvo poluvrijeme na revanš-utakmicama četvrtine finala Lige prvaka.

41` Poništen je gol koji je postigao Sane jer je bio u ofsajdu. 

34` Pet žutih kartona pokazano je na Etihadu u prvih 30 minuta igre. Ederson, Sila, Mane, Aleksander Arnold i Firminjo dobili su opomene. 

29` Nastavljaju se napadi Rome! Šik je pucao glavom nakon dobrog centaršuta u šesnaesterac, ali je lopta otišla lijevo od gola. 

26` Kolarov je propustio šansu da udvostruči vodstvo Rome nakon što je bio u šesnaestercu gdje je primio odličan pas i pucao, ali je odbrambeni igrač klizećim startom blokirao šut. 

24` De Brujne je imao odličnu priliku da postigne pogodak, ali zadnja linija Liverpula se na vrijeme povukla. 

15` Na Etihadu su žute kartone dobili Ederson i Mane. Mane zbog oštrog starta, a Ederson zbog nesportskog ponašanja. Liverpul je već na samom početku utakmice prepustio terensku inicijativu domaćinu. 

6` GOOOOOOOOL! Edin Džeko postiže pogodak protiv Barcelone. Bh. reprezentativac pratio je centaršut u šesnaesterac i zakucao loptu u mrežu. 

2` GOOOOOOOL! Gabrijel Hesus dovodi Siti u rano vodstvo protiv Liverpula!

1` Počelo je prvo poluvrijeme na revanš utakmicama četvrtine finala Lige prvaka. 

Dvije revanš-utakmice četvrtine finala Lige prvaka igraju se večeras, kada Roma dočekuje Barcelonu na Olimpiku, a Mančester siti na Etihadu lovi zaostatak od tri gola iz prvog susreta s Liverpulom.

Liverpul i Barca u večerašnje susrete ulaze s ogromnom prednošću s obzirom na to da su "Redsi" na Enfildu prošle sedmice bili bolji od "Građana" rezultatom 3:0, dok je Barcelona na Kamp nouu deklasirala Romu sa 4:1.

Sastavi: 

Roma: Alison (Allison), Hesus (Jesus), Facio (Fazio), Manolas, Kolarov, Štrotman (Strootman), De Rosi (De Rossi), Najngolan (Nainggolan), Florenci (Florenzi), Šik (Schick), Džeko

Barcelona: Ter Štegen (Stegen), Semedo, Pike (Pique), Umtiti, Alba, Roberto, Rakitić, Buskets (Busquets), Inijesta (Iniesta), Mesi (Messi), Suarez

Mančester siti: Ederson, Laporte, Otamendi, Valker (Walker), Silva, De Brujne (De Bruyne), Fernandinjo (Fernandinho), Silva, Sane, Gabrijel Hesus (Gabriel Jesus), Sterling

Liverpul: Karijus (Karius), Aleksander Arnold (Alexander), Van Dijk, Lovren, Robertson, Okslejd Čemberlejn (Oxlade Chamberlain), Vijnaldum (Wijnaldum), Milner, Salah, Firminjo (Firmino), Mane

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.