LIGA PRVAKA

Španski mediji opleli po Rakitiću

Avaz Sport

11.4.2018

Sve je bilo idealno za hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića do utorka navečer. Njegova Barcelona uživa nedodirljiva na čelu Primere, u Ligi prvaka sve je išlo kao po loju, u reprezentaciji je bio odličan, a ono najvažnije za njegovu reputaciju, španski mediji su više puta dnevno hvalili njegove kvalitete, formu i naglašavali važnost Rakitićeve prisutnosti u Barceloni.

Ipak, nakon neočekivanog 3:0 poraza u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka protiv Rome i to nakon uvjerljive 4:1 pobjede kod kuće, španski novinari počeli su tražiti krv. Pogodite gdje su je pronašli? Rakitić je bio jedan od najlošije ocijenjenih igrača, iako nisu bolje prošli ni ostali.

Rakitić je odigrao svih 90 minuta utakmice, kao što je i u gotovo svim mečevima ove sezone, ali ovaj put nije impresionirao. „Marca“ piše o debaklu u Evropi, „Mundo Deportivo“ o rimskoj propasti…

- Njegov zadatak bio je pomoći Buskecu (Sergio Busquets) u sredini i povući prema naprijed kada je bilo potrebno. Nije napravio ni jedno. Ovo je najgora utakmica Hrvata u najgorem mogućem trenutku, piše „Mundo Deportivo“.

„Marca“ piše kako “nije uspio nametnuti svoj igru u sredini terena”. „As“ piše kako je pokušao donijeti neku stabilnost u lošu kontrolu lopte Barcelone, ali nije uspio organizirati slomljenu ekipu.

Pojedini mediji, poput „Asa“ udarili su i po nedodirljivom Mesiju (Leo Messi).

- Nije ga bilo na terenu. Loš, bez osobina vođe i s puno grešaka. Više se od njega očekuje u ovakvim utakmicama, napisali su.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.