LA GALAKSI

Srbijanac tuži klub zbog Ibrahimovića

Avaz Sport

12.4.2018

Dolazak Zlatana Ibrahimovića u redove Los Anđeles galaksija izazvao je veliku pažnju širom svijeta, ali je američki klub time prekršio već dogovoreni sporazum s napadačem, koji se povezivao sa selekcijom Bosne i Hercegovine. 

Ibrahimović je na debiju postigao dva pogotka, ali je njegov dolazak u ovaj MLS klub skupo koštao srbijanskog fudbalera Đorđa Despotovića.

On je, prije nego što je Ibrahimović došao, imao dogovoren transfer u Galaksi. Sve je već bilo gotovo i samo je čekao vizu kako bi se pridružio timu iz Los Anđelesa.

No, raskidom ugovora između Ibrahimovića i Mančester junajteda promijenili su se planovi Galaksija, koji je odlučio da angažira švedskog napadača te da Despotoviću otkaže planirani transfer.

Nakon toga, 26-godišnji napadač kazahstanske Astane najavio je tužbu protiv američkog tima.

- Zeznuo me Ibra. Sve je bilo dogovoreno s Galaksijem, potpisao sam ugovor i rekli su mi da sam njihov igrač. Dok sam čekao američku vizu, Ibrahimović je raskinuo sa Mančester junajtedom i situacija se promijenila. Izabrali su njega i iskoristili to što još nisu potpisali dogovor o transferu s Astanom. Trenutno s advokatima razmatram ima li osnova da ih tužim. Trebalo bi da ima - rekao je Despotović za “Mondo”.

Srbijanski napadač tako je ostao bez planiranog angažmana, a u karijeri je, pored Astane, igrao još za Tobol, Kairat, Crvenu zvezdu, Lokerem i Spartak iz Subotice. Despotović se povezivao i s reprezentacijom BiH, jer posjeduje i pasoš naše zemlje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.