REAL MADRID

Vaskez je za penal uspješno pao već osam puta

Avaz Sport

12.4.2018

Fudbaler Real Madrida Lukas vaskez (Lucas Vazquez) iznudio je penal u 93. minuti meča Lige prvaka protiv Juventusa. 

Nakon što mu je Kristijano Ronaldo (Cristiano) spustio loptu na pet metara od gola, Vaskez je mogao birati gdje će da šutira, ali je odlučio da sačeka kontakt Mahdija Benatije i da izbori penal.

Sudija Majkl Oliver (Michael) je odmah pokazao na bijelu tačku, Ronaldo je pogodio za 1:3 i prolaza „Kraljeva“ u polufinale.

Od dolaska u Real Madrid 2015. godine Vaskez je postao pravi specijalista za iznuđivanje penala. U nepune tri sezone izborio je čak osam penala, ali ovaj je sasvim sigurno najbitniji u dosadašnjoj karijeri.

Prethodno je ove sezone uspio iznuditi četiri penala. Dva puta je padao u kaznenom prostoru u utakmici Kupa Kralja protiv Numansije, a dosuđen mu je penal nakon što je pao i u prvenstvenom duelu protiv Las Palmasa.

Također, Vaskez je pao i u duelu Klupskog prvenstva svijeta protiv Kašime, dok je ranijih sezona iznudio penale protiv Sportinga, Eibara i Levantea.

Očigledno Zinedin Zidan u svojoj ekipi ima pravog stručnjaka za penale koji je sinoć obavio ogroman posao u ključnim trenucima.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.