JUVENTUS

Bufonu prijeti suspenzija u Seriji A

Avaz Sport

13.4.2018

Ispad Đanluiđija Bufona (Gianluigi Buffon) u meču protiv Reala te njegove izjave na račun sudije majkla Olivera (Michael) i dalje se provlače stupcima svjetskih medija.

 

- Umjesto srca, Oliver ima kantu smeća. Njegova je odluka pokazala da je nesposoban, da nema osjećaj za igru, bez uvijanja izjavio je Juventusov golman pred televizijskim kamerama neposredno nakon svršetka polufinalne utakmice te isključenja i dosuđenog jedanaesterca u posljednjoj minuti sudačke nadoknade drugog poluvremena.

S obzirom na izrečeno, Evropska nogometna federacija (UEFA) sasvim će sigurno kazniti Bufona. Pošto je pred umirovljenjem, čelništvo krovne nogometne organizacije razmatra da se kazna sprovede u italijanskim natjecanjima.

U današnjem izdanju „La Gazzette dello Sport“ lansirana je informacija kako italijanskom golmanu zbog medijskog istupa i neprimjerenog rječnika prijeti vremenska suspenzija u domaćem prvenstvu i Kupa.

Teško je zamislivo da Bufon bude drakonski kažnjen pa da izricanjem kazne propusti završnu fazu tekuće sezone. Ipak, teoretska mogućnost postoji.

Pod znakom su upitnika predstojeći okršaji sa Sampdorijom (15. april) i Krotoneom (18. april). Međutim, ovisno o dužini eventualne suspenzije, upitan mu je i meč s Napolijem (22. aprila) koji bi trebao odlučiti šampionsku utrku u Seriji A, kao i finalni ogled Kupa protiv Milana (9. maja).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.