NOGOMET

Benatija: Fudbal mi se zgadio

A. M.

13.4.2018

Defanzivac Juventusa Mehdi Benatija bio je jedan od glavnih aktera revanš meča četvrtfinala Lige šampiona između italijanskog šampiona i Reala. Marokanac je u 93. minuti meča prema mišljenju sudije Majkla Olivera (Michael) faulirao Lukasa Vaskeza (Lucas Vazquez), poslije čega je Kristijano Ronaldo (Cristiano) postavio konačnih 1:3.

Juventus je poslije poraza od 0:3 u Torinu bio nadomak velikog iznenađenja u revanšu, ali je presudio engleski arbitar i podijelio fudbalski svijet. Penal u posljednjim sekundama, plus crveni karton golmanu Juventusa Đanluiđiju Bufonu (Gianlugi Buffon) zbog prigovora, izazvali su velike kontroverze, a jedan od aktera samog događaja Benatija smatra da je njegovom klubu učinjena velika nepravda. 

Ponosan sam svojom igrom i povratkom Juventusa, ali mi se svijet fudbala zgadio, sve više i više je tako. Možda je grubo ono što sam rekao, ali kada se uradite ono što smo mi uspjeli, sudiji ne smije da bude dozvoljeno da pokaže na penal u 93. minuti i tako torpeduje sve naše nade - rekao je marokanski stoper poslije utakmice. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.