NOGOMET

Vojvodić nakon poraza: Neka je stid Banju Luku i FSRS!

Avaz Sport

15.4.2018

Nakon minimalnog poraza od Slobode u Tuzli (0:1), šef stručnog štaba Borca, Darko Vojvodić, bio je izuzetno ogorčen, ali ne toliko igrom ili rezultatom, koliko odnosom prema njegovom klubu.

- Mislim da smo odigrali jednu dobru utakmicu, baš kao što je Borac u Tuzli uvijek igrao, ali nam je nedostajalo malo više sportske sreće za neki bolji rezultat. Sloboda nije bila bolji rival, odlučila je tek jedna mala nijansa, jedan prekid u, za nas, najnezgodnije vrijeme – istakao je Vojvodić nakon utakmice na Tušnju.

Nakon toga je otkrio i prave razloge svog ogorčenja, prvenstveno odnosom prema klubu na čijoj klupi sjedi.

- Treba da se stide i da bude sram sve one koji su nas poslali u Tuzlu. Mislim tu na grad Banju Luku i Fudbalski savez RS, koji su Borcu u potpunosti okrenuli leđa, ali i na ljude iz samog kluba. Došli smo u Tuzlu bez ikakve podrške, bez ikoga da nam ''čuva leđa''. A ovi momci su dali sve od sebe da odigraju dobru utakmicu i za svoj klub i za svoj grad. Svi oni trebaju dobro da se zamisle i žestoko se crvene. Ovo je bruka i sramota, kako su nas poslali. Međutim, sve to je nebitno. Čestitam Slobodi, ali ponavljam, nikome se nećemo sklanjati – kategoričan je Vojvodić.

Na kraju, strateg Banjalučana je još jednom naglasio kako nije bilo nikakve podrške od strane čelnika Borca.

- To što smo u Tuzlu poslani bez ikakve zaštite, sram i stid da bude ljude koji vode ovaj klub i koji o ovom klubu razmišljaju – pojasnio je Vojvodić.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.