MINHEN

Raketa prelazi u Bajern

Avaz Sport

16.4.2018

Bajern Minhen spreman je posegnuti duboko u džep u želji da dovede Ivana Rakitića. Hrvatski reprezentativac mogao bi biti prvo pojačanje Nike Kovača u bavarskom klubu, javljaju španski, a prenose engleski i njemački mediji.

Niko Kovač u petak je i službeno predstavljen kao novi trener Bajerna od iduće sezone, a njemački mediji od tada slažu igračku križaljku prvaka. Nagađaju kako će Kovač i u Bajernu igrati taktičkom postavkom koja mu je donijela uspjeh u Frankfurtu, 3-1-4-2.

Tu bi jednu od glavnih uloga dobio upravo Rakitić kojeg iz mjeseca u mjesec sele iz Barcelone, a kako u Kataloniju navodno dolazi Antoan Grizman (Antoine Griezmann), Barca će ponešto morati i prodati. Španci javljaju kako su spremni pustiti „Raketu“, ali samo za cijenu koja će se kretati oko 60 miliona eura iako Englezi pišu da je Bajern spreman dati i oko 80 miliona.

Kao njegova zamjena već je predviđen jedan od dvojca Miralem Pjanić – Kristijan Eriksen (Christian).

Bajern se već duže pojavljuje kao klub u kojem bi Raketa mogao nastaviti karijeru. Navode Nijemci da bi se u redovima bavarskog diva savršeno uklopio, a kao razloge su istakli to što savršeno govori njemački, u klubu je njegov veliki prijatelj Manuel Nojer (Neuer), a od sada i bivši saigrač te selektor Niko Kovač.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.