FRANCUSKA

Vaha u najboljem timu Nanta svih vremena

Avaz Sport

17.4.2018

Ovih dana u Nantu vlada slavljenička atmosfera jer klub proslavlja 75. godina postojanja. Tim povodom ponuđeno je i nekoliko zanimljivosti za navijače, a jedna od njih je i biranje najboljeg tima u historiji kluba.

Na zvaničnjoj stranici slavnog francuskog tima navijači su odabrali najboljih 11, a u napadu se našao nekadašnji fudbaler Veleža, Vahid Halilhodžić.

Popularni Vaha je bio član jedne od najboljih generacija ovog tima koja je osvojila prvenstvo Francuske u sezoni 1982/83, a baš te godine je Halilhodžić bio najbolji strijelac Ligue 1. Dvije godine kasnije Vaha je ponovio isti individualni uspjeh.

Navijači to nisu zaboravili i uvrstili su Halilhodžića u najbolji tim, a sada se vrši glasanje za najboljeg igrača ovog tima i traje do petka, 20. aprila.

Nant ima veoma uspješnu historiju u kojoj je osvojio čak osam puta prvenstvo Francuske i tri puta Kup Francuske, a Halilhodžić je za ovaj tim nastupao od 1981. do 1986. godine te je za to vrijeme postigao 93 pogotka na 163 utakmice. Kasnije je prešao u redove PSG-a gdje je odigrao jednu sezonu.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.