FER-PLEJ

Mladi hrvatski nogometaš namjerno promašio penal

Index.hr

18.4.2018

Potez 18-godišnjaka vraća vjeru u hrvatski nogomet - udarna je vijest na hrvatskom portalu Index.hr nakon nesvakidašnje scene u juniorskoj ligi.

U derbiju 1. Županijske lige Split igrali su Mladost Proložac i Jadran iz Tučepi.

U centar pažnje u duelu dva juniorska tima našao se sudija koji je u 20. minutu svirao penal za Mladost iako je bilo očigledno da gomlan Jadrana nije faulirao protivničkog igrača. 

Loptu je uzeo 18-godišnji Petar Meter i oduševio nogometnu javnost. Umjesto da se potrudi da zatrese mrežu, što bi na njegovom mjestu uradilo vjerovatno 99 posto profesionalnih nogometaša, on je namjerno loptu poslao daleko od gola.

Tako je Meter postao junak jedne od rijetkih priča o poštenju i herojstvu u savremenom korporativnom fudbalu koji obiluje nepravilnostima, nepravdi, neregularnosti.

Očigledno je bilo da se radilo o nenamjernoj sudijskoj greški. Iako je rezultat bio 0:0, smatrao sam da bi bilo lijepo od mene i moje ekipe da ne iskoristimo taj jedanaesterac prije svega zbog toga što sam već par puta i sam bio oštećen i znam kako se igrač koji se zalaže loše osjeća kad primi takav gol. Na kraju, mi smo ipak niželigaški klubovi koji nogomet igraju iz čiste ljubavi, te ga ne vidimo kao način zarade za život. Eto, nekada igrač bude sretan i nakon promašenog jedanaesterca - objasnio je svoj potez Meter.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.