NOGOMET

Serija A: Juve uzeo samo bod, Napoli slavio, Romi pobjeda, a Džeki jubilej

Piše: Al. Ti.

18.4.2018

U okviru 33. kola italijanske Serije A večeras je odigrano svih osam utakmica.

Najveće iznenađenje jeste remi aktuelnih prvaka i vodećeg tima lige, Juventusa na gostovanju kod Krotonea (Crotone), a bilo je 1:1. Juve je poveo golom Sandra u 17. minuti, a bod domaćinima donosi Simi (Simy) u 65.

Remi Juventusa iskoristio je Napoli koji je pobjedom protiv Udinesea ponovo smanjio zaostatak za aktuelnim prvacima. Napoli je slavio 4:2 u sjajnoj utakmici.

Gosti su dva puta vodili golovima Jankta i Inglesona (Inglesson), ali su domaći smogli snage i golovima Insinjea (Insigne) Albiola, Milika i Tonelija slavili 4:2.

Roma je na Olimpiku savladala Đenovu rezultatom 2:1, a susret će ostati upamćen po jubileju Edina Džeke, jer je ovo Dijamantu bila 100 utakmica za Vučicu.

Roma je povela golom Undera. Na 2:0 je povisio naš Zukanović, koji je postigao autogol. Jedini gol za goste Lapadula.

Fiorentina i Lacio (Lazio) odigrali su sjajan meč, a na kraju su slavili "nebesko plavi" rezultatom 4:3.

Hat trik za domaćine postigao je Veretuta (Veretout). Strijelci za Lacio bili su Alberto (dva puta), Kaseres (Caseres) i Anderson.

Milan je remizirao s Torinom, a bilo je 1:1. Sasuolo je došao do pobjede na gostovanju kod Verone, a bilo je 1:0. Sampdorija je golom u sudijskoj nadoknadi slavila 1:0 protiv Bolonje (Bologna), a strijelac je bio Zapata.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.