NOGOMET

Kerik: Depresivno je igrati za Englesku

A. M.

20.4.2018

Veznjak Mančester junajteda Majkl Kerik (Michael Carrick) priznao je za engleske medije da je tražio izuzeće od reprezentativnih obaveza, jer je za njega, igranje za državni tim Engleske često bilo depresivno iskustvo. 36-godišnji fudbaler će na kraju sezone završiti karijeru koja je trajala skoro 20 godina. On je za to vrijeme za reprezentaciju Engleske odigrao i 34 meča, ali se učešće u državnom timu, prema njegovim riječima, negativno odrazilo na njegovo mentalno zdravlje.

Keriku je na Mundijalu u Južnoj Africi 2010. godine posebno bilo teško, poslije čega je od Fudbalske asocijacije zatražio izuzeće iz reprezentacije. 

- Već sam dugo bio u reprezentaciji, a da budem iskren, bilo mi je teško u timu Engleske. Nije mi bilo teško da idem na pripreme sa Mančester junajtedom, ali sa Engleskom..., bilo je depresivno. Dosta sam klonuo, pa sam poslije prvenstva u Južnoj Africi došao do tačke kada sam rekao sebi da ne mogu više. Ljudi su mi govorili da se saberem, da budem zahvalan na poziciji u kojoj sam, da shvatim situaciju...Ali padalo mi je veoma teško, više nisam mogao da se izborim sa tim. Bio sam vjerovatno na ivici, bio sam na momente depresivan. Zato sam pozvao FA i rekao da me više ne zovu - rekao je Kerik. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.