NOGOMET

Ko će nakon Vengera na klupu Arsenala

Index.hr

20.4.2018

Arsen Venger (Arsene Wenger) i njegov odlazak iz Arsenala su glavna nogometna vijest dana.

Legendarni trener objavio je da će nakon završetka sezone napustiti klupu kluba u kojem je već 22 godine.

Za generacije Arsenalovih navijača njihova je momčad već dva desetljeća nezamisliva bez Vengerovog lica na klupi, a neki će prvi put u životu vidjeti smjenu na klupi omiljenog kluba.

Ključno pitanje je sada tko će preuzeti "Topnike", a britanski mediji već su se bacili u potragu za Wengerovim nasljednikom. Popis je dug, ali ističe se nekoliko zvučnih imena.

Venger je na odlasku rekao da bi njegov bivši igrač i francuska legenda Patrick Vieira bio idealan nasljednik. Vieira trenutno kao trener vodi FC New York.

Bivši menadžer Dortmunda Thomas Tuchel je visoko na listi, no nedavno su francuski mediji objavili da će Nijemac uskoro preuzeti momčad PSG-a s kojim je već dogovorio suradnju.

Ipak, Tuchel je na kladionicama jedan od favorita, ispred Joachima Loewa i Carla Ancelottija. I bivši trener Barcelone Luis Enrique navodno je na listi kandidata.

-Imamo visoke ambicije da gradimo na Venger temeljima, i da poštujemo njegovu viziju kako bismo osigurali da Arsenal pobjeđuje i osvaja najvažnije nogometne trofeje - rekao je jedan od vodećih ljudi Arsenala Stan Kroenke.

Jedan od suvlasnika kluba Ivan Gazidis nakon Wengerove objave je za poslijepodne sazvao izvanrednu presicu, a engleski tabloidi vjeruju da bi već danas mogao objaviti ime budućeg trenera.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.