NOGOMET

Đurić: Volio bih da ostanem u Bristolu

Avaz Sport

20.4.2018

Mada je iza njega dug period oporavka od povrede, Milanu Đuriću nije trebalo dugo vremena da se vrati u pravu formu i podsjeti navijače Bristol sitija zašto su ga doveli iz Italije.

Naš reprezentativac uspio je u proteklom mjesecu povezati sedam utakmica, u kojima je postigao dva gola. Pravo je pojačanje za ekipu Bristola, koja se bori za ulazak u doigravanje za plasman u Premijer ligu Engleske.

- Sad sam veoma zadovoljan. Imao sam period povreda, ali sada nastojim da uspostavim kontinuitet. Otkako sam se vratio na teren, ide mi dobro – kaže Đurić te dodaje da mu se dolazak u Bristol pokazao kao ispravan potez.

- Reprezentacija Bosne i Hercegovine otvorila mi je vrata na tržištu. Dobio sam priliku da dođem u Bristol i nisam se pokajao. Imat ću na kraju sezone opciju da produžim ugovor pa ćemo vidjeti šta će se desiti. Ne bih imao ništa protiv toga da ovdje odigram još jednu sezonu.

U razgovoru za “TuttoMercatoWeb” nekadašnji napadać Čezene govorio je i o Edinu Džeki, o čijem se kvalitetu u Italiji ovih dana govori kao nikad prije.

- Džeko je vrhunski igrač i to je uvijek bio. Čelzi bi s njim dobio mnogo, ali pretpostavljam da ni naljeto neće napuštati Romu – kaže Đurić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.