VOKRI ŽELI ZEKAJA

Šok u Srbiji: Kapiten nogometne reprezentacije bi mogao zaigrati za Kosovo

Blic.rs

25.4.2018

Nogometaš iz Srbije u reprezentaciji Kosova?! Djeluje nezamislivo, ali vrlo lako bi moglo da se dogodi.

Kapiten mlađih selekcija reprezentacije Srbije Arton Zekaj dobio je poziv od Fadilja Vokrija da zaigra za selekciju Kosova.

Ovaj 18-godišnji fudbaler je rođen prije 18 godina u Somboru i prošao je mlađe selekcije Partizana i "orlova", a trenutno se nalazi na kaljenju u Sopotu, gdje je najbolji igrač treće lige Srbije.

- Poziv je stigao, ali moram dobro da razmislim o odluci. Ona još nije konačna - rekao je Zekaj za "Blic".

S obzirom na to gdje je rođen, kao i gdje trenutno gradi karijeru, pravo pitanje je za njega, u slučaju da prihvati poziv, plaši li se reakcija u Srbiji?

 - Ne, ne bih, vjerujem, imao problema. Zavisi to od dosta okolnosti, ali ja sam rođen u Somboru, imam srpski pasoš, igrao sam za Partizan i mlađe kategorije Srbije, čiji sam bio i kapiten. Znate šta, ukoliko bih znao da ću u budućnosti dobiti poziv naše A selekcije, ostao bih u dresu “Orlova” - jasan je Zekaj.

- Mi smo pokazali veliko interesovanje da član omladinske selekcije Srbije nastupa za reprezentaciju Kosova. Poznajemo dobro njegove kvalitete i nadamo se da će sve na kraju ispasti dobro. U narednom periodu odluka je na njemu, a onda, kao i za sve ostale igrače slijedi procedura vezana za obraćanje FIFA i mi se nadamo konačnoj dozvoli. Nadam se da neće biti nikakvih problema, on je porijeklom sa Kosova, i njegov dolazak bi nam puno značio - rekao je za TV Kosovo 2 predsjednik kosovske nogometne federacije Fadilj Vokri.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.