ITALIJA

Policija u strahu od navijača Napolija

Avaz Sport

26.4.2018

Prije samo sedmicu dana Juventus je imao šest bodova više od Napolija i činilo se da je utrka za naslov italijanskog prvaka završena.

No, onda je Juventus iznenađujuće remizirao kod Krotonea da bi prošle nedjelje izgubio derbi od Napolija u Torinu golom kalidua Kulibalija (Kalidou Koulibaly) u 92. minuti. Tako je Napoli stigao na samo bod zaostatka za Juventusom, a klub s juga Italije bi ovog vikenda vrlo lako mogao zasjesti na prvo mjesto.

Juventus u subotu u 20:45 gostuje kod Intera koji se grčevito bori za mjesta koja vode u Ligu prvaka. Ako ne pobijede aktualni prvaci, Napoli će u nedjelju od 18 sati u Firenci imati priliku izbiti na prvo mjesto. Svih 2.500 karata za Napolijeve navijače je odavno rasprodano, a očekuje se da će na Fiorentininom stadionu biti do 10.000 gostujućih navijača, koji će na sve moguće načine pokušati nabaviti karte za utakmicu.

Napolijevi navijači su u srijedu okupirali klupski trening centar kako bi iskazali podršku svojim igračima, a „Gazzetta dello Sport“ piše da u gradu vlada euforija neviđena još od Maradoninog doba. Dogodi li se ono što svi na jugu očekuju, a to je da Inter uzme barem bod Juventusu, a Napoli slavi kod Fiorentine, očekuje se apsolutni haos. Zato policija razmatra kako na najbolji način osigurati aerodrom u Napulju i već se rade planovi za moguću evakuaciju ako se otrgne kontroli eventualno slavlje navijača.

Zasjedne li Napoli ovog vikenda zaista na prvo mjesto, za očekivati je da će tamo i ostati do kraja sezone i prekinuti šestogodišnju Juventusovu dominaciju. Naime, Napoli u zadnja tri kola dočekuje Torino, ide u goste Sampdoriji, a u zadnjem kolu igra kod kuće protiv Krotonea. S druge strane, Juventus nakon subotnjeg gostovanja na San Siru 5. maja igra kod kuće protiv Bolonje, četiri dana kasnije čeka ih finale kupa protiv Milana, a 13. maja idu na Olimpiko u goste Romi. U zadnjem kolu su domaćini Veroni.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.