CIRIH

FIFA dobila bogatu ponudu: Uskoro novo takmičenje s najboljim timovima svijeta

Avaz Sport

11.5.2018

Predsjednik Svjetske fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino (Gianni) održao je sastanak sa predstavnicima najboljih evropskih timova, a tema je bila formiranje Svjetskog klupskog prvenstva od 24 tima. 

Infantino je na pregovore u Cirih pozvao predstavnike Real Madrida, Barcelone, Bajerna, Mančester junajteda, Mančester sitija, Juventusa i PSG-a, a pregovaralo se o proširenju klupskog prvenstva svijeta sa sedam na 24 ekipe.

Na ovom takmičenju nastupaju šampioni svih kontinenata plus organizator, ali se FIFA nakon bogate ponude koju su dobili od neimenovanih investitora, odlučila na proširenje.

Zbog toga su se odlučili organizovati sastanak sa evropskim velikanima i bogatašima kako bi ih uvjerili da će im se igranje ovog takmičenja itekako isplatiti.

Proširenje ovog takmičenje donijelo bi još utakmica u ionako pretrpane kalendare i sigurno da bi se rizik od povreda, ali i od neželjenih događaja na terenima itekako povećao.

Sa druge strane UEFA na čelu sa predsjednikom Aleksanderom Čeferinom je protiv ovakvih reformi u svijetu fudbala i za sada FIFA ima velikog protivnika u njemu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.